Laga iPaden istället för att köpa ny

Precis som med din smartphone kan det ske olyckor med din iPad också. De stora skärmarna och möjligheten att spela spel gör att de lockar unga användare; användare som inte alltid är så försiktiga. Så här räddar du situationen. 

iPads används främst i hemmet och även fast det kan verka vara en trygg och säker miljö kan det ske olyckor som gör att den går sönder. Det första som kommer på tanke är en krossad skärm, men det kan även ske skador på exempelvis hemknapp eller högtalarna. De flesta skulle nog antingen låta skadan vara, köpa en ny eller se om det går att lösa med hjälp av en försäkring. Vad folk däremot inte alltid vet om är att det är möjligt att laga sin iPad och på så sätt slippa köpa en sprillans ny. Nu kanske du undrar var man kan laga ipad? Skulle din padda olyckligtvis vara trasig kan du vända dig till Phone Hero, de har flera butiker i Sverige och kan hjälpa dig med det mesta.

Paddorna är ett hett ämne

iPads och andra tekniska prylar överlag har en tendens att väcka heta debatter. Dessa handlar om allt från hälsoaspekter till hur tekniken påverkar det sociala spelet. Även om vi främst ser fördelar med ny teknik och upptäcker nya användningsområden är det lätt att se förbi de problem som kan uppstå. Ett välkänt problem nu mera är att vi överkonsumerar jordens resurser, och det blir inte bättre av att det framkommit att viss teknik görs för att medvetet bli sämre med åren – allt för att vi ska konsumera ännu mer. Att ärva prylar och laga saker som går sönder istället för att köpa nytt är något som behövs för att bromsa den här effekten.

Ytterligare en faktor som väcker debatt är hälsoaspekten, främst när det kommer till hur barn påverkas av teknik i vardagen. Medan vissa menar att det inte finns något negativt med att integrera stora mängder teknik i vardagen är det intressant att självaste Steve Jobs inte lät sina barn använda iPads. Även i Hollywoodvärlden har iPads letat sig upp som ämne bland huvudrubrikerna. När den kände skådespelaren Orlando Bloom uppträdde på en teater i London tog en person i publiken upp sin iPad. Detta var något som störde skådespelaren som snabbt röt ifrån och menade att personen skulle lägga undan den då det störde honom. Senare visade det sig att kvinnan i publiken använt sin padda som eluttag för en liten fläkt att kyla sig med, inte för att ta kort som Orlando kanske trodde.

Lösningen på alla problem?

Teknik är fantastiskt och sprider glädje bland de flesta. Självklart finns det en del nackdelar här och var men vi får inte glömma hur mycket tekniken och iPads underlättar vår vardag. Det mest väsentliga du kan göra är att inte på en gång köpa en ny teknik, tillexempel en iPad om den skulle gå sönder. Går det att laga bör du välja den lösningen istället! På så vis spar du både pengar och på miljön.

Scroll to top