Megamind

Utställningen Megamind tar ett nytt och stort grepp om hjärnan och om kreativitet. Något som blivit gott uppmärksammat samt fått många att bege sig till museet av teknik. 

10325996-skull-and-cervical-vertebraeTekniska museet ligger i Stockholm och är ett stabilt museum som lockar mängder av människor. Men det är inte förrän nu som de verkligen fått ett uppsving i media, och kanske är det för att de med utställningen ”Mega mind” tar ett grepp kring hjärnan och vår kreativitet – något som kittlar både ung som gammal. NyTeknik skriver om att Stockholmarna har saknat ett science center där både ungdomar och barn kan med teknikens hjälp utforska och lära sig, och att de nu fått detta center som många längtat efter.

Många interaktiva stationer

Centret har många interaktiva stationer som gör det möjligt för besökarna att själva testa och tänka fritt om vad som händer och hur saker och till fungerar och hänger ihop. Något otroligt fint är att när man sagt att alla är välkomna och har chans att delta så menar de verkligen alla: oavsett vilket funktionshinder man har. Och det är sannerligen en mycket vacker resa som besökare gör genom utställningen och som arkitekten Albert France-Lanord fått möjlighet att skapa skriver svd.se.

Framtidens teknik

Vad som kommer hända i framtiden med tekniken är det så klart ingen som vet, även om många leker med tanken om artificiellt intelligenta tingestar som kommer att leva mitt ibland oss. För varför borde inte det vara möjligt då vi kommit så här långt på så kort tid. Och vad kommer då att hända med oss människor då vi enligt Darwins teori om survival of the fittest inte kommer vara de som längre är starkast utan otroligt svaga. Är vi med andra ord på väg att förstöra os själva med vår forskning för vad som är möjligt?

Ja, tekniken rullar på så otroligt fort att länkar som dessa: http://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/batterier/horapparatsbatterier/index.html där man får tips om hur man sköter sina hörapparatsbatterier på bästa sätt känns så långt borta. Men faktum är att batterierna består och är en otroligt viktig del i vår utveckling och framfart. Man kan se hjärnan som ett stort batteri som måste få ladda för att kunna få kraft, för när hjärnan har kraft kan de ge oanade resultat som spränger gränser.

Tankar som kittlar

921221-future-droid

  • Skulle du vilja veta svaret på alla dina frågor?
  • Borde vi söka efter att konstant förbättra oss själva?
  • Se tillbaka 10 år och fundera på hur vår värld kommer att se ut om endast 10 år framåt.
  • Skulle du vilja leva i all oändlighet?
  • Blir vi människor smartare eller blir vi med åren mindre smarta individer?
  • Kan tekniken skapa en värld som förenar och inkluderar?
  • Vad kan du göra för att skapa skillnad i världen?

Scroll to top