Värm upp ditt hus med ny teknik

Är du nybliven villaägare eller känner du att det är dags att byta värmesystem till någon billigare och smidigare teknik? Idag finns det mängder av olika sätt att värma upp huset på där ett av de nyare och mer energieffektiva är värmepump. Den klarar allt från att värma upp en villa själv till att vara ett utmärkt komplement till elvärme.

värmepumpEn värmepump, oavsett vilken sort, drar värme från solenergi som lagras i luft, mark och vatten. Värmepumpen består av fyra stora delar som är förångare, kompressor, kondensor och expansionsventil. Alla dessa delar är kopplade i ett rörsystem som cirkulerar luften och gör den till värme. Man kan i princip säga att en värmepump fungerar som ett omvänt kylskåp.

” Luftvärmepumpen suger in utomhusluft och tar tillvara på värmen och skickar in den i huset.”  Säger Expressen.

Vilken uppvärmningsteknik du bör använda i ditt hus beror naturligtvis lite på hur du bor men en värmepump är bra och ny teknik som ständigt utvecklas.

Fördelar med värmepump

Det finns flera fördelar som gör att det är värt att installera en värmepump. Den är enkel att installera och är billigare än till exempel markvärme. Den sänker även helhetskostnaderna för din uppvärmning vilket innebär att du kan spara tusenlappar varje månad. Dessutom behöver du inte ner i marken och borra eller gräva upp hela tomten. Ett plus är att de flesta värmepumpar även kan kyla under sommaren och därmed fungera som en air condition. Med andra ord bra teknik som ger ditt hus de bästa möjligheterna.

Scroll to top