STHLM Robot Championship

Lördagen den 7 november gick STHLM Robot Championship av stapeln. Tävlingen är nu inne på sitt femte år. Det blev ett event som både bjöd många tävlingssugna och många åskådare. 

Vi har tidigare skrivit om den stora utställningen som heter Mega mind. En utställning som blev otroligt populär och som du, om du befinner dig i Stockholm, fortfarande har chans att se. Men, något som även blev ett otroligt bra event blev årets robot-tävling. I tidningen  Ny Teknik kan vi läsa att man uppskattade att det skulle komma ungefär 50 robotar för att tävla. Och det är spännande när man ser hur robotarna tävlar då en mycket avancerad grej att bygga är att det ska komma ut som ett metspö eller liknande där man kan lura den andre roboten om var man befinner sig. För alla som kom till museet utan en robot så fanns även chansen till att bygga sin egna. Något som kan vara bra att veta till nästa års tävling så kan man vara tidigt ute:

”Det är ju mängder av folk som strömmar igenom museet. Material kommer att finnas på plats för att man ska kunna bygga sin egen robot och göra en spontananmälan.”

Och ska du till att bygga en robot så finns det mycket ritningar och videos ute på nätet du kan ta del av. Sedan är det bara att plocka fram din fantasi om vad det är för typ av robot som du vill bygga. Låt det roliga börja!

Scroll to top